Tippek Thaiföldre

Fel merjek ülni a vonatra? A taxi is olcsó mint minden Thaiföldön? Átvernek a sofőrök? És mi van a tuk-tukosokkal? Ezekre a kérdésekre mind megtalálod a választ az alábbi lapokon. Írunk még itt a thai kajákról, sőt, néhány thai szót is betanulhatsz, amivel a helyieknek kedveskedhetsz.

 

Vonatozás Thaiföldön

Az egész országot lefedi a hálózat, amelynek lelke egy bangkoki pályaudvar.  Ha nagy távolságokat akarsz megtenni Thaiföldön belül, mindenképp számolj a vasúttal, mert nemcsak olcsó, de tiszta és színvonalas szolgáltatás, ráadásul csodás és elzárt részeit láthatod így az országnak.

 

A thaiföldi vonatozásról bővebben

 

Taxizás Thaiföldön

Bangkokban és a turistatelepeken hemzsegnek a taxik, akikkel korrekt áron tudhatsz le nagy távolságokat, feltéve, hogy nem hagyod magad átverni. Ennek az esélye elég nagy, sok a simlis sofőr, szóval légy részen úgy a taxisokkal, mint a tuk-tukosokkal.

 

A thaiföldi taxizásról bővebben

 

Robogózás Thaiföldön

A helyi közlekedés alapja a robogó és a kismotor. Mindegy, hogy város, vidék vagy sziget, a legtöbb thait ezekkel látod majd közlekedni. A klíma egész évben motorozható, nem meglepő, hogy a legtöbb turista bérel magának.

 

A thaiföldi robogózásról bővebben

 

Egyél jókat Thaiföldön

Thaiföld mellett sok minden szól, de a gyönyörű környezet és a jófej helyiek mellett egy erős érv az ideutazásra egyértelműen az első rangú gasztrokultúra. Bárhol jársz az országban, nem lesz nehéz feladat enned valami jót.

 

A thaiföldi ételekről bővebben

 

Viselkedési útmutató Thaiföldre

A thai emberek békességtűrése legendás, de azért az itt élőknek is vannak érzékeny pontjai. Ha nem akarsz kellemetlen helyzetbe kerülni egy rossz néven vett beszólás vagy gesztus miatt, olvasd el ezt a néhány tippet utazásod előtt.

 

Hasznos viselkedési tippek erre

 

Elefánt-túrák Thaiföldön

Elefántolás, elefántos túra, elefántháton lovaglás sokféleképpen belefuthatsz magyar tájékoztatókban Thaiföld egyik legnépszerűbb turistaprogramjába, amivel az országban leginkább elephant trekking vagy elephant safari neveken találkozhatsz.

 

Az elefánt-túrákról bővebben

 

Thai szavak, kifejezések

Szávátdi kráb jó napot! Kop kun kráb köszönöm. Dáj/máj igen/nem. Ehhez hasonló szavak és kifejezések betanulásával sokat lendíthetsz a helyiekkel való barátkozáson. Ha kedveskednél a thaioknak, és a nyelvükön köszönnél nekik, jó helyen jársz.

 

További hasznos thai kifejezések