Thaiföldre utazás előtt

Melyik időszakban a legolcsóbb Thaiföldre utazni? Kell-e vízum, ha csak turistáskodni mennék? Mikor és hova menjek, ha nem bírom a sok esőt? számtalan hasonló kérdést és választ találsz az alábbi lapokon.  Mindent, amit egy thaiföldi utazás tervezésekor tudnod érdemes, megtalálsz az alábbi lapokon.

 

Thaiföldi repülőjegy

Közvetlen járat híján Budapestről legkevesebb egy átszállással jutsz el Thaiföldre, azaz minimum 15, de inkább 18-20 órás úttal számolj. Közvetlen járatot legközelebb Bécsben találsz. A jegyárak a téli hónapokban vannak a csúcson, tavasszal harmadával, akár felével is olcsóbban utazhatsz, mint a télen.

 

A Thaiföldre repülésről bővebben

 

 Thaiföldi szállás

Ha a repülőjegyed megvan, a legdrágább tételt már kifizetted thaiföldi utazásodból. Akkor mindenképp, ha nincsenek luxus igényeid a thai szállásokról, itt ugyanis a hotelekről, bungallókról is elmondható, hogy messze olcsóbbak, mint az európai átlag. Az ár persze függ a szezontól és hogy az ország mely részén jársz.

 

Thaiföldi hotelekről, szállásokról bővebben

 

Thaiföld időjárása

Egy thaiföldi utazás tervezésénél muszáj számolnod a monszunnal. Az ország turizmusa nagyrészt ehhez igazodva szereződik, így nem árt ha tudod egyes hónapokban Thaiföld mely részére érdemes utaznod, ha nem akarod, hogy az esőzés uralja az utazás napjait. Bár a csapadék mennyisége nagyon ingadozó, a hőmérséklet nagy meglepetéseket nem okoz majd.

 

Thaiföld időjárásáról bővebben

 

Vízum? Vám? – A beutazásról

Magyar állampolgárként a Thaiföldre utazáshoz nincs szükséged vízumra. Feltéve, ha turistaként utazol, legfeljebb harminc napra, máskülönben merülj el a jogi feltételekben. A határátlépéssel kapcsolatban ne legyenek aggályaid, ha nincs nálad semmi tiltott a csomagban. Ellenkező esetben a poklok poklára készülj.

A thaiföldi határátlépésről bővebben