Thaiföld népszerű szigetei

Az északi romvárosokon, Bangkokon és a szexturizmus központján, Pattaján túl a thaiföldi turizmus színterei a szigetek. Az Andamán-tengeren és a Thai-öbölben az országnak közel 1500 kisebb-nagyobb szigete van, melyekből az alábbiakat keresi a legtöbb turista.

 

Phuket

Régóta Thaiföld legnépszerűbb turistaszigete az Andamán-tengeren található Phuket. A tömegturizmus szigete, ahol minden igényre van kínálat: ahogy a szexturizmusra vagy a bulizásra vágyók, úgy a nyugalmat kereső utazók is megtalálják a helyüket. Gyönyörű hely, de a katalógusban mutogatott strandokért, sziklákért bizony hajóra kell szállnod.

Phuket látnivalóiról, programjairól bővebben

 

Ko Phangan

Telihold idején rendezett őrületes strandbulijai miatt az extrém bulikat vadászó világutazók előtt évtizedek óta ismert, széles körben azonban csak az elmúlt években kezdett ismertséget szerezni ez a kis sziget Ko Samui mellett. Leggyakrabban a tömegturizmus előtti szomszédjához hasonlítják. Egy fantasztikus, többnyire nyugis sziget méretéhez mérten nagy hegyekkel, vad dzsungelekkel.

Ko Phangan látnivalóiról, programjairól bővebben

 

Ko Samui

A sziget, aminek népszerűsége csak Phukethez mérhető. A Thai-öböl legnagyobb szigetén minden van: természeti szépség, kulturális látnivaló és komoly szórakoztatóipar. Ha Ko Phangan túl nyugis neked, bátran válaszd Ko Samuit. Ugyan sokkal inkább beépített, homokos strandjai nem kevésbé szépek, hegyvidéki, dzsungeles vidékein pedig annyi jobb-rosszabb út megy keresztül, hogy egy hét alatt se járod őket végig.

Ko Samui látnivalóiról, programjairól bővebben

 

Ko Chang

A Bangkokhoz legközelebb eső turistasziget Ko Chang. Hangulatában Ko Phanganhoz áll legközelebb, mivel akár csak azt, ezt a szigetet is csak a közelmúltban  fedezték fel maguknak a turisták, így relatív nyugodt, tömegturizmustól mentes úti célnak számít. Kulturális látnivaló kevés akad itt, de természetileg a legszebb szigetek egyike a Thai-öbölben.

Ko Chang látnivalóiról, programjairól bővebben