Thaiföld repülővel

Budapestről

Közvetlen járat híján Magyarországról Thaiföldre legkevesebb egy átszállással jutsz el. Úgy viszont óriási a kínálat, gyakorlatilag az Európában jelen lévő összes nagy légitársasággal elrepülhetsz Bangkokba.

Bár a transzferidő miatt ez nagyban változhat, azzal számolj, hogy egy átszállással legkevesebb 14-15 óra, míg Budapestről Bangkokba jutsz, de az átlagos utazási idő inkább 18-20 óra között mozog. Árban és utazási időben jellemzően a keleti légitársaságoknál találod a legjobb ajánlatokat. Az Emirates, valamint az Etihad-Air Berlin párosánál meglepően jó ajánlatokat lehet kifogni, de a Turkish Airlines, az Air China és az Aeroflot ajánlatai közt is érdemes szétnézni, ha az ár fontos szempont.

Árakkal kapcsolatban nehéz általánosítani, de elmondható, hogy a főszezon hónapjaira (november-február) 150 és 200 ezer forint között, míg a monszuntól sújtott hónapokra (május-október) 120-160 ezer forint között mozog a kínálat java.


 

 Átszállás nélkül?

Ha az ország nyugati felén élsz, érdemes körbenézned Schwechat repteréről induló járatok közt is. Innen még nagyobb a kínálat, könnyen lehet, hogy olcsóbb jegyet találsz innen. Sőt, Schwechatról egész évben találsz átszállás nélküli ajánlatokat, amikkel 10-11 óra repüléssel Bangkokba érsz. Ezek a jegyek általában 10-20 százalékkal drágábbak, mint az átszállásosak, bár a Thai Airways-nél meglepően olcsó jegyek bukkannak fel alkalmanként.


 

Transzfer a bangkoki reptérről

Bangkok nemzetközi járatokat fogadó reptere a Suvarnabhumi nemzetközi repülőtér, amely 15-20 kilométerre található a városközponttól. A Suvarnabhumi transzferrendszere példásan fejlett, és honlapja jól átláthatóan, angolul tájékoztat a lehetőségekről.

Ha a városközpontba mész, az Airport Rail Link a legjobb választás. Ez egy magasvasút, amely 30 perc alatt teszi meg a reptér és a központ (Phaya Thai) között az utat, ráadásul a kék metróval és más magasvasútakkal is össze van kötve. Reggel hat és éjfél között jár, a reptér északi feléből indul és távolságtól függően 15 és 45 baht között mozog a viteldíja. További infók ide kattintva.

Ha a város déli vagy keleti oldalára mennél a reptérről, azt a menetrendszerinti buszokkal vagy a fix útvonalas kisbuszokkal teheted meg legkönnyebben. Itt is filléres viteldíjakkal számolj, de erről és a menterendről bővebben a reptér honlapján, itt.

Indulnak innen továbbá távolsági buszok, amikkel egyből eljuthatsz például Koh Changra (600 baht) vagy Pattajára (122 baht). Ezek árai, menetrendje itt.

A reptérről persze mehetsz taxival is. A bangkoki taxizásról itt olvashatsz hosszabban.

 

Térkép a bangkoki tömegközlekedésről:

A nagy méretű térképért kattints ide


 

Belföldi járatok

Ha Bangkokból még tovább repülsz egy belföldi járattal, megeshet, hogy át kell menned a város másik nemzetközi repülőterére, a Don Mueang Airportra. A belföldi járatok tekintélyes része onnan indul. A transzfert legkönnyebben egy kifejezetten a két reptér között ingázó busszal tudhatod le. Ez hajnal 5 óra és éjfél között jár a repterek buszmegállóiból. További infók erre.

Belföldi járattal Ko Samuira, Phuketre, Krabira, Hat Yai-ba, Chiang Rai-ba és Surat Thaniba juthatsz el Bangkokból.